Veckan på Öland

Hej alla kära läsare av denna blogg. Ni kanske minns att jag tog hojen och körde till Öland för att bo i en stuga med inomhuspool, nu har jag varit där och har lite smått och gott att dela med mig av.

Resan till Öland och stugan tog några timmar, valde medvetet att ta den lite längre vägen, detta för att verkligen få köra med hojen på dess ”jungfruresa”. När jag väl kom fram till stugan hade jag kört nästan 300 kilometer utan avbrott, så ni kan tänka er hur skönt det var att sträcka på benen efter den resan. Det första jag gjorde efter jag hade kommit fram och gjort mig hemmastadd (packat upp och sett mig runt i stugan) utforskade jag området runtomkring. Bara 500 meter från stugan låg en vacker strand med allt från volleybollplan till klippor, perfekta att sitta på vid krabbfiske. Just denna dag (en fredag) var det fortfarande några som vågade sig i vattnet, på stranden fanns också en beachflagga som gjorde reklam för cirkusen som skulle uppträda i närheten veckan efter. En bit bortanför stranden fanns en hamn full med båtar, stora som små. Efter cirka 30 minuters promenerande vände jag om och gick hemåt igen. De resterande dagarna bestod av att slappa, spela biljard och ta ett dopp i inomhuspoolen, och se den härliga Ölandsnaturen som man har hört så mycket om i olika sammanhang. Kort och gått var det en riktigt härlig vecka och hojen spann som en katt när rullade.

Kommentera